Nieuwe Collega! Daphne van den Hoonaard

Mijn naam is Daphne van den Hoonaard en met veel enthousiasme mag ik mededelen dat ik Ilona per heden mag komen versterken als collega-diëtist bij Pabis Health te  locatie de Handboog 6L.

Voorzien van een Bachelor diploma voeding & diëtetiek, ruim drie jaar werkervaring en een groot scala aan specialisaties help ik u graag met alle voedingsvragen rondom gezondheid, ziekte of herstel. Ook voor een eenmalige voedingsanalyse of een oriënterend gesprek kunt u bij me terecht. U kunt rekenen op een professionele behandeling, afgestemd op uw persoonlijke situatie, wensen en behoeften. 

Ik focus graag op mogelijkheden in plaats van restricties en kijk daarbij verder dan voeding alleen. Inmiddels is namelijk al wel bekend dat gewichtsregulatie en het ontstaan van gerelateerde ziekte- of klachtenbeelden beïnvloed worden door meer dan slechts één factor. Door mijn leergierige, empathische en zorgzame karakter zie ik in iedere hulpvraag een uitdaging, zie ik niet alleen de hulpvraag maar ook de persoon die erachter schuilgaat en is er bij mij absoluut geen ruimte voor vooroordelen. Voorzien in uw hulpvraag en het verlichten of het verhelpen van uw klachten-/ziektebeeld is mijn hoofdtaak en geeft mij veel voldoening en energie. Pas als u met een lach de praktijk verlaat, ben ik tevreden.

En net als dat er op ieder potje een ander dekseltje past, past er ook bij iedereen een uniek voedings- en leefstijlpatroon. Ik geloof daarom ook niet in één specifiek dieet of voedingsschema dat voor iedereen werkt. Voor iedereen betekent in balans zijn en genieten immers iets anders en daarbij heeft iedereen zijn of haar eigen unieke persoonlijke voorkeuren.

Enkele specialisaties waarmee ik me binnen de praktijk kan onderscheiden zijn:

  • Voeding bij diarree en obstipatie;
  • Voeding bij maag- en darmklachten;
  • Diabetes met angio- en neuropathie;
  • Biologisch ritme en voeding;
  • Koolhydraten en insulinegevoeligheid;
  • Vet en metabole gezondheid.

Buiten bovenstaande aandachtsgebieden, behandel ik alle overige onderwerpen natuurlijk ook gewoon.

Denk aan overgewicht, hypertensie, diabetes, hypercholesterolemie, PCOS, ondergewicht, voedselintoleranties, sarcopenie, COVID19, COPD, darmaandoeningen (zoals PDS, colitis ulcerosa en ziekte van Crohn), osteoporose, spieraandoeningen (zoals MS of hypermobiliteit), overgang, zwangerschap, etc.