Vergoeding

De kosten van een consult bij Pabis Health worden vergoed vanuit uw verzekering. U heeft recht op 3 uur dieetadvisering per kalenderjaar vanuit uw basisverzekering. Het bedrag / aantal uren dat daarbuiten vergoed wordt is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Voor meer informatie kun u contact opnemen met Pabis Health: 06-27972435 of u kunt het nagaan bij uw zorgverzekeraar.

Natuurlijk kunt u ook op eigen initiatief terecht bij Pabis Health. Sinds 1 september 2011 is de diëtist direct toegankelijk net als vele andere hulpverleners, zoals de fysiotherapeut. Als u rechtstreeks bij Pabis Health komt (zonder een verwijsbrief), zal er eerst een screening worden uitgevoerd. Dat houdt in dat wij eerst gaan bepalen of u met uw hulpvraag en eventuele klachten wel aan het juiste adres bent. Voor deze screening hebben wij een aanvullende scholing gevolgd. Indien het noodzakelijk blijkt, kunt u met aanvullende informatie alsnog uw huisarts bezoeken.

Consulten bestaan uit directe en indirecte tijd. De directe tijd is het consult waarbij uzelf aanwezig bent. De indirecte tijd is de tijd die de diëtist gebruikt om het consult uit te werken, voedingsadviezen uit te werken en uw verwijzer te informeren.

Consulten dienen ten minste 24 uur van te voren telefonisch te worden geannuleerd. Niet nagekomen afspraken worden in rekening gebracht.