Voeding bij Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Deze aandoeningen veroorzaken vaak pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen, wat een grote invloed kan hebben op het dagelijkse leven. Hoewel reuma niet te genezen is, kan bepaalde voeding bijdragen aan het verminderen van de klachten en het verbeteren van uw kwaliteit van leven.

Bepaalde voedingsmiddelen hebben ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en stijfheid. Ook de suppletie van vitamines en mineralen heeft mogelijk een gunstig effect op mensen met ontstekingsreuma. Deze supplementen ondersteunen namelijk de botgezondheid.

Hiernaast legt overgewicht extra druk op de gewrichten, vooral de knieën, heupen en enkels. Door een gezond gewicht te behouden, kan je de belasting op je gewrichten verminderen en de pijn verlichten.

De diëtisten van Pabis Health maken op basis van deze tips een fijn voedingsadvies dat goed bij je past en de gezondheid kan verbeteren. Wil je meer weten over hoe Pabis Health kan helpen bij het verminderen van reumatische klachten? Neem vrijblijvend contact op!