PCOS en Endometriose

Steeds meer wordt duidelijk dat PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) en endometriose veel voorkomende aandoeningen zijn bij vrouwen. Helaas kunnen deze aandoeningen niet verholpen worden door middel van voeding, maar door bepaalde producten wel of juist niet te eten, kan er wel een afname van klachten plaatsvinden.

 

Voeding bij PCOS

Omdat PCOS een verhoogde kans geeft op verschillende risicofactoren (zoals suikerziekte en een verhoogde bloeddruk), is een gezond eetpatroon belangrijk. Werken aan een gezond gewicht kan de uiting van klachten verminderen. Het behoud van een stabiele bloedsuiker wordt aangeraden door te kiezen voor langzame koolhydraten en voldoende eiwitten. Daarnaast is het verstandig om ontstekingsbevorderende voeding, zoals suiker en alcohol, te minderen. Ontstekingsremmende voeding zoals gezonde vetten uit vis en avocado, evenals groene bladgroenten, mogen juist rijkelijk aanwezig zijn in het voedingspatroon. 

Voeding bij Endometriose

Voor Endometriose is nog geen gericht voedingsadvies uit onderzoek gekomen. Wel zijn er verschillende voedingsmiddelen waarvan bekend is dat deze vaker klachten geven bij vrouwen met endometriose. Bijvoorbeeld cafeïne, suiker en gluten. Samen met de diëtist kan je achterhalen of deze voedingsmiddelen bij jou ook meer klachten geven. Hierbij zorgen de diëtisten van Pabis Health dat het voedingspatroon volledig en gezond blijft, en wordt rekening gehouden met jouw wensen en voorkeuren.

 

Bij Pabis Health maken we graag een persoonlijk, inzichtelijk en haalbaar voedingsadvies waarbij we jouw gezondheid optimaliseren en de klachten rondom PCOS en Endometriose verminderen!