Voeding bij weinig Energie

Heb jij regelmatig weinig energie? Of heb je een futloos en moe gevoel gedurende de dag? Door een volledig en compleet voedingspatroon aan te houden, dat afgestemd is op jouw dagelijkse bezigheden, kan je je energieniveau verhogen. Zo kom je met een fitter gevoel de dag door!

Naast de energie die voeding levert in de vorm van calorieën, beïnvloedt voeding het energieniveau ook op andere manieren. Eiwitten en vetten leveren voor langere duur energie, terwijl koolhydraten sneller uit het lichaam verdwijnen. 

Snelle koolhydraten veroorzaken daarnaast een schommelende bloedsuikerspiegel, waardoor je dalen en pieken in je energie ervaart. Met onder andere vezelrijke en eiwitrijke voeding houd je de bloedsuiker stabiel en voorkom je de pieken en dalen. 

Ook de verschillende vitamines en mineralen hebben invloed op de energieproductie. Vooral de B-vitaminen en foliumzuur zijn belangrijk bij het omzetten van voeding in energie. Een tekort aan ijzer kan leiden tot bloedarmoede, met als gevolg een laag energieniveau. Daarnaast is voldoende vitamine D belangrijk voor het energieniveau en kan een tekort leiden tot vermoeidheid en lusteloosheid. In Nederland heeft maar liefst 60%-80% van de bevolking een tekort aan vitamine D in de winter. Ook hier houden we rekening mee in onze adviezen.

Kortom; voeding speelt een grote rol in onze energielevels en algehele fitheid

De diëtisten van Pabis Health maken graag een overzichtelijk, toepasbaar en persoonlijk voedingsplan voor een optimaal energiegevoel.

Maak direct een vrijblijvende afspraak!