Gezonde leefstijl: Beweging, Ontspanning en Slaap

Gezonde voeding speelt een grote rol in de leefstijl, maar is niet het enige relevante onderwerp!  Voor een gezonde leefstijl is het van belang dat zowel de voeding, beweging, ontspanning als slaap in balans zijn. Al deze leefstijlaspecten beïnvloeden elkaar en zijn van belang voor de algehele gezondheid. 

Wanneer er bijvoorbeeld veel stress is, stijgen de cortisolniveaus in het lichaam. Wordt hierna onvoldoende ontspanning gezocht? Bijvoorbeeld in de vorm van wandelen, knutselen of een ademhalingsoefening, dan blijft de cortisol in het lichaam verhoogd. Dit kan leiden tot een verhoogde bloeddruk en meer vetopslag op de buik (visceraal vet). Ook kan het lichaam bij veel stress vragen om een hogere suikerinname, om zo meer dopamine aan te kunnen maken. 

Omdat alle leefstijlaspecten zo met elkaar verweven zijn, nemen wij deze bij Pabis Health altijd mee in onze adviezen. Als gecertificeerde leefstijcoaches helpen onze diëtisten jou graag naar een gezonde en gebalanceerde leefstijl. Wil jij werken aan een gezonde algehele leefstijl? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Maak direct een vrijblijvende afspraak!

Tip! Speciaal voor wie er aan de gehele leefstijl wil werken, bestaat nu de GLI (Gezonde Leefstijl Interventie). Tijdens dit traject word je, deels persoonlijk en deels in groepsverband, geholpen door een leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut. Wil je meer weten over de GLI? Klik dan hier.