Voeding bij Kanker

Tijdens de behandeling van kanker is het belangrijk om zo fit mogelijk te blijven. Hoewel voeding kanker niet kan genezen, kan het je lichaam wel ondersteunen tijdens de behandeling. Door in optimale conditie te blijven, kan de behandeling effectiever worden voortgezet en je herstel bevorderen.

Bij Pabis Health helpen we je zo krachtig mogelijk te blijven door een optimale voedingstoestand te creëren, ook bij eventuele klachten. Tijdens de behandeling kun je last krijgen van problemen met eten, zoals een veranderde smaak en/of geur, misselijkheid, slikproblemen (eventueel wondjes aan mond en/of slokdarm) of verminderde eetlust. Voor elk van deze klachten hebben we adviezen die ze kunnen verlichten en het eten weer aangenamer kunnen maken.

Daarnaast biedt Pabis Health voedingsondersteuning aan in de vorm van energierijke voeding, aangevuld met drinkvoeding of sondevoeding indien nodig. Zo kunnen we voorkomen dat je te veel gewicht verliest tijdens de behandeling.

We plannen graag een afspraak met jou en je naasten, zodat er voorlichting kan worden gegeven en er begrip ontstaat voor moeilijke voedingssituaties. Dit zorgt voor rust bij alle betrokkenen.

Om zo fit mogelijk te blijven is het belangrijk voldoende voeding binnen te krijgen. Dit willen we op de meest aangename manier en passend bij de omstandigheden behalen, zonder dat er te veel druk op ligt. 

Pabis Health denkt graag met je mee om een haalbaar voedingsplan te maken en fijne tips mee te geven.