Hoge Bloeddruk en Hoog Cholesterol

Een hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol zijn veelvoorkomende gezondheidsproblemen die het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Gelukkig is het heel goed mogelijk om zowel de bloeddruk als het cholesterolgehalte te verlagen met een gezonde eet- en leefstijl!

 

Hoge bloeddruk (hypertensie):

Bij hypertensie is de druk in de bloedvaten chronisch verhoogd. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, waaronder een ongezond voedingspatroon, overgewicht, gebrek aan lichaamsbeweging, roken, alcoholgebruik en stress. Een hoge bloeddruk verhoogt het risico op ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, beroertes en nierziekten.

Hoog cholesterol (hypercholesterolemie):

Hoog cholesterol houdt in dat er te veel cholesterol in het bloed aanwezig is. Cholesterol is een vetachtige stof die het lichaam nodig heeft, maar te veel cholesterol kan zich ophopen in de bloedvaten en leiden tot vernauwing en verstopping, wat het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Het cholesterolgehalte wordt verhoogd door een te grote inname van ongezonde vetten in de voeding. 

 

Om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen, is het belangrijk om hoge bloeddruk en hoog cholesterol onder controle te houden. Onze diëtisten bieden persoonlijk voedingsadvies en begeleiding op maat om je te helpen een gezond voedingspatroon te ontwikkelen dat bijdraagt aan het verlagen van je bloeddruk en cholesterolgehalte.

Wil je meer informatie over voeding bij een hoge bloeddruk of hoog cholesterol? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

 

Maak direct een vrijblijvende afspraak!