Certificaat ACT-Coach

‘ETEN = GEDRAG: de training voor gedragsverandering bij voeding’.

Acceptance & Commitment Training (ACT) is een instrument, waarmee je kunt leren gezondere keuzes te maken vanuit intrinsieke motivatie.
U kunt met ACT leren te accepteren wat u níet kan veranderen en u juist gaan richten op de dingen waar u voldoening uit kunt halen of die wel werken. Deze coaching is heel geschikt bij problemen rondom eet- en leefstijl. U kunt gaan ervaren dat een evt. oud/huidig eetgedrag niet werkt en hoe u op een positieve manier anders met voeding om kunt gaan. Ook kunt u op een vernieuwde manier omgaan met moeilijke momenten en tegenslagen.’

Wat maakt ACT succesvol?
‘Het is een wetenschappelijk bewezen methode. Er zijn honderden studies naar gedaan en deze methode is 10 jaar geleden ook in Nederland geïntroduceerd. Het is géén trucje, maar een manier van leven. Mensen gaan beter voor zichzelf zorgen en worden meer opmerkzaam op de keuzes die ze maken.’
Uit onderzoeken bleek ACT bijzonder effectief bij het vergroten van het algemeen welzijn. Je hoeft dus geen psychische problemen te hebben om profijt te hebben van deze methodiek.
Inmiddels wordt ACT dan ook op grote schaal toegepast in topsportcoaching en in het bedrijfsleven.